Zašto nam treba sistem potvrđivanja informacija

Tokom godina postojanja portala kod nas se sakupilo hiljade priča o kršenju radnih prava u raznim kompanijama. antidžob se dobro indeksira u pretraživačima i posećuje se, i mnogi poslodavci izuzetno bolno reaguju na informacije objavljene kod nas: nude nam hiljade dolara za njihovo brisanje, kao i pokušavaju da zatvore antidžob pomoću policije i hakera.
Međutim, našim uspesima su počeli da se služe gadovi iz crnog PR-a: saznali smo da se predstavljajući kao zaposleni oni postavljaju na antidžobu lažne informacije protiv svojih konkurenata. Poznat nam je čak i slučaj iznude jednog preduzetnika — pretili su mu da će ga okaljati na antidžobu ukoliko ne plati.
U međuvremenu razumemo da mnogi radnici mogu da ispričaju istinu o bezakonju u "svojoj" kompaniji samo anonimno — moramo im pružiti takvu mogućnost. Zato uvodimo sistem potvrđivanja informacija dobijenih pri dodavanju na crnu listu.
- Anoniman nivo - potpuno anonimne informacije.
- Poverljivi nivo - radnik nam je ostavio svoj mobilni telefon ili mejl. U slučaju da je radnik ostvario svoj cilj i pravdu i želi da ukloni objavu, može nam pisati sa tog mejla ili mobilnog broja.
- Potvrđeni nivo - informacije su potkrepljene audio ili video snimcima ili nekim dokumentima.
Želimo da naglasimo da su na antidžobu objavljene informacije o hiljadama kompanija. Obično o njima znamo ne više nego što nam pišu.
Takođe je važno napomenuti da informacije sa poverljivog i potvrđenog nivoa uživaju znatno veće poverenje nego anonimne prijave.