Zašto nam je potreban sistem potvrđivanja informacija

Zašto nam je potreban sistem potvrđivanja informacija

Tokom godina postojanja portala kod nas se nakupilo hiljade priča o kršenju radnih prava u raznim kompanijama. Antidžob je dobro indeksiran od strane pretraživača i ima mnogo poseta, i mnogi poslodavci izuzetno bolno reaguju na informacije objavljene kod nas: nude nam hiljade dolara za njihovo uklanjanje, a takođe pokušavaju da zatvore Antidžob pomoću policajaca i hakera.

Ali našim uspesima počeli su da se koriste ološi iz sveta crnog PR-a: saznali smo da, pretvarajući se da su zaposleni, oni postavljaju na Antidžob lažne informacije o svojim konkurentima. Čak znamo i za slučaj ucene jednog preduzetnika — pretili su mu klevetom na Antidžobu ukoliko odbije da plati.

Istovremeno shvatamo da mnogi radnici mogu da ispričaju istinu o bezakonju u „svojoj" kompaniji samo anonimno — moramo im omogućiti takvu mogućnost. Zato uvodimo sistem potvrđivanja informacija dobijenih prilikom dodavanja na crnu listu.

• Anonimni nivo — potpuno anonimne informacije.

• Poverljivi nivo — radnik nam je ostavio svoju mejl adresu. U slučaju da je radnik postigao svoj cilj i pravdu i želi da ukloni objavu, može nam napisati sa te mejl adrese. Važno: dok ne kliknete na link u mejlu koji će stići odmah nakon slanja prijave, vaša prijava će se smatrati anonimnom.

• Potvrđeni nivo — informacije su potkrepljene audio- ili video-snimcima ili nekim dokumentima. Odluku o dodeljivanju ovog statusa donose naši moderatori. Konfidencijalna potvrđenja možete nam poslati na mejl info@antijob.net.

Želimo da naglasimo da je na Antidžobu objavljena informacija o hiljadama kompanija. Obično o njima znamo ne više od onoga što nam pišu.

Takođe je važno napomenuti da informacije sa poverljivog i potvrđenog nivoa izazivaju znatno više poverenja nego anonimne objave.

Vaša podrška nam je veoma važna

2527 komentara

Napravite nalog ili se prijavite da biste komentarisali