Історія виникнення Антиджоба

20.07.2020
Наш сайт існує понад 20 років. У далекому 2000-му році ідея проекту народилася на зібранні московської групи Автономної дії.

Наша мета — впровадитися в область трудових конфліктів, пропагувати там свої ідеї і вчитися самим на прикладах робітничої боротьби. Цей портал — не клон якогось західного руху, а саме придумана нами концепція.

Ми переїжджали з хостингу на хостинг (antijob.nm.ru, antijob.mahost.org, antijob.anho.org, antijob.tk), продовжуючи розвиватися. В Росії миттєво з'явилося багато клонів, деякі навіть запозичували назву (до речі, знімали інформацію про нечесних роботодавців за гроші, тобто були такими ж шахраями), частина з них уже канула в лету, а решта відправиться туди ж.

В різних країнах періодично з'являлися і з'являються окремі починання, схожі на Антиджоб, але точно такого ж не було ніде.

Спочатку ми орієнтувалися на те, що нам ближче. По-перше, на ринок праці Москви, а по-друге — на її молодіжний сегмент. Потім ми опинилися на іншому полі, ніж переважна більшість лівих робочих проектів у Росії: багатомісячні затримки зарплати, багатотисячні колективи заводів, продажні профспілки, безробіття... Все це, якщо і має до нас відношення, то не в першу чергу. Лінія нашого фронту проходить по ненормованому робочому дню, заниженій (відносно обіцяної спочатку) заробітній платі, самодурству і хамству начальства, фантастичним гримасам корпоративної етики тощо.

Наш проект неодноразово блокував РосКомНадзор, нас атакували хакери і намагалися провести DDoS-атаки. Але ми живі.
Протягом років у нас вже є прихильники в різних містах Росії та України, сотні випадків допомоги працівникам у вирішенні трудових конфліктів. Ми шукаємо нові шляхи на стику політики і технологій, щоб наростити силу руху за вільну і справедливу працю.

Зв'яжіться з нами info@antijob.net